L'Escala

Ports de la Generalitat finalitza la reforma de la llotja al port de l'Escala

L'actuació ha permès redistribuir l'interior de la llotja per zones d'ús, millorar el circuit dels visitants per veure la subhasta del peix, substituir els tancaments i arranjar els accessos

21.04.2016 | 11:11
La nova imatge de la llotja

L´empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat l´adequació de la llotja de peix del port de l´Escala (Alt Empordà). Les obres han reordenat l´interior i l´exterior de la llotja per a potenciar la funcionalitat de la comercialització del peix desembarcat, a més de millorar el circuit per a visitants, integrant millor la llotja amb la vila. L´actuació, emmarcada en el Pla d´inversions 2014-2017 de Ports, s´ha executat en tres mesos per un import de 172.000 euros.

La pesca és una activitat cabdal del port de l´Escala i la reforma de la llotja ha permès adequar les instal·lacions als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat, així com a les noves necessitats del sector pesquer.

A l´espai interior de la llotja, s´han construït noves parets divisòries per a diferenciar les zones de treball. Els magatzems per als majoristes de peix també s´han redistribuït per a facilitar la feina dels peixaters. La cabina de control de la subhasta del peix s´ha renovat i s´ha ubicat en un espai més proper a la zona de subhasta. A més, s´ha tancat amb cristalleres el circuit per al públic des d´on els visitants poden veure la subhasta. D´aquesta forma no s´interfereix en el procés de comercialització del peix.

A la part exterior, les portes i les finestres de l´edifici s´han renovat d´acord amb la normativa vigent. La coberta s´ha reparat i els accessos a la nau de vendes de peix s´han arranjat per a donar més servei als usuaris. A més, el porxo exterior s´ha restaurat i s´ha adaptat per a l´emmagatzematge de les caixes de peix. També s´han renovat els paviments i la il·luminació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema