L´empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat l´adequació de la llotja de peix del port de l´Escala (Alt Empordà). Les obres han reordenat l´interior i l´exterior de la llotja per a potenciar la funcionalitat de la comercialització del peix desembarcat, a més de millorar el circuit per a visitants, integrant millor la llotja amb la vila. L´actuació, emmarcada en el Pla d´inversions 2014-2017 de Ports, s´ha executat en tres mesos per un import de 172.000 euros.

La pesca és una activitat cabdal del port de l´Escala i la reforma de la llotja ha permès adequar les instal·lacions als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat, així com a les noves necessitats del sector pesquer.

A l´espai interior de la llotja, s´han construït noves parets divisòries per a diferenciar les zones de treball. Els magatzems per als majoristes de peix també s´han redistribuït per a facilitar la feina dels peixaters. La cabina de control de la subhasta del peix s´ha renovat i s´ha ubicat en un espai més proper a la zona de subhasta. A més, s´ha tancat amb cristalleres el circuit per al públic des d´on els visitants poden veure la subhasta. D´aquesta forma no s´interfereix en el procés de comercialització del peix.

A la part exterior, les portes i les finestres de l´edifici s´han renovat d´acord amb la normativa vigent. La coberta s´ha reparat i els accessos a la nau de vendes de peix s´han arranjat per a donar més servei als usuaris. A més, el porxo exterior s´ha restaurat i s´ha adaptat per a l´emmagatzematge de les caixes de peix. També s´han renovat els paviments i la il·luminació.