Gabriel Borràs, responsable de l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic de l´Oficina Catalana del Canvi Climàtic i director del projecte MEDACC va encarregar-se ahir de cloure les segones Jornades de Meteorologia parlant sobre l´adaptació de l´Empordà al canvi climàtic.

El darrer ponent va distingir les dues línies que se segueixen per abordar el canvi climàtic: com frenar-lo i com adaptar-nos-hi. En el cas del projecte MEDACC -acrònim en anglès d´"Adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic"- que ell dirigeix, Borràs va centrar la seva intervenció a detallar com afecta a l´Empordà i quin és el treball de camp que es duu a terme en aquesta comarca especialment sensible (reducció del cabal dels rius, incendis forestals, modificació dels conreus, etc).

Borràs va insistir en la necessitat de garantir un cabal mínim per a la Muga, plantejar-se bé la gestió del bosc i decidir si cal tant de conreu de blat de moro o bé cal apostar per la vinya i l´olivera, més sostenibles.

Amb la sessió d´aquest dimecres va finalitzar el cicle de xerrades organitzat per l´Àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament i coordinat pel geògraf i climatòleg Carles Bayés a la sala d´actes de La Cate. Les properes jornades estan previstes per al 2018, ja que tenen caràcter bianual.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, fa un balanç altament positiu d´aquesta segona edició i augura per al 2018 un cicle de més volada: "Volem seguir en la línia d´acostar tots els fenòmens meteorològics a la ciutadania, prendre consciència de la responsabilitat que tenim tots plegats en el canvi climàtic i exposar-ho sempre de bracet amb les autoritats acadèmiques i la comunitat científica".