El diputat socialista per Girona Marc Lamuà insta el govern de l'Estat perquè arrangi els enllaços d'entrada i sortida a l'N-II al seu pas per Biure i resolgui el dèficit de seguretat d'aquest tram de carretera. Lamuà ha instat el govern a través d'una Proposició no de llei en la qual reclama que s'engeguin els tràmits per resoldre la construcció de les dues rotondes a les interseccions de l'N-II amb la GIV-5044 i la GI-502. Lamuà ha treballat aquesta proposta en col·laboració amb l'alcalde de Biure, Martí Sans.

Un dels principals dèficits d'infraestructures a Catalunya, i concretament a la demarcació de Girona, recorda Marc Lamuà, és que l'N-II continua sense estar desdoblada en la seva connexió amb la frontera amb França. És una situació que persisteix malgrat l'alta sinistralitat d'aquesta via i malgrat, també, que ens governs a Madrid ho han projectat, successivament, des de 1990.

Al tram de l'N-II que va de Figueres a la frontera, hi ha diversos punts negres localitzats que reclamen, amb urgència, actuacions de millora de la seguretat. Dos d'aquests punts són les cruïlles per accedir des de l'N-II a les carreteres GIV-5044 i GI-502. "La seguretat en aquests punts en concret es resoldria amb la construcció de dues rotondes que permetin el desviament en unes millors condicions de seguretat per als vehicles que vulguin prendre la direcció de Biure i Boadella o Darnius i Maçanet de Cabrenys", explica Marc Lamuà.

La perillositat del desviament de l'N-II cap a la GIV-5044 rau en la localització de la cruïlla, que és a la sortida d'una corba i té molt poca visibilitat. Aquesta circumstància i la velocitat dels vehicles que circulen per l'N-II provoquen un alt risc de col·lisió. En l'altre cas, el del desviament cap a la GI-502 la cruïlla queda enclavada en una recta en la qual els vehicles prenen una velocitat que posa en perill tan els que volen incorporar-se a l'N-II com els que volen desviar-se cap a la carretera de Darnius.

"Malgrat les iniciatives que s'han adoptat per reduir els nivells de risc a l'N-II, inclosa la prohibició que hi circulin camions, aquesta és encara una carretera en la qual els cotxes, tot i la limitació de la velocitat, circulen més de pressa del que convindria. Per tant, cal una actuació decidida a favor de les dues coses: de la seguretat dels qui volen prendre la direcció a Darnius, Biure, Boadella o Maçanet; i de la pacificació de l'N-II en aquest tram", conclou Marc Lamuà