La comissió de desembassament de la Muga ha acordat aquest dimecres una reserva de 24 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les diferents demandes d´abastament domèstic, reg i usos ambientals durant el període comprès entre abril i setembre d´en d´enguany.

S´ha acordat destinar 6 hm3 per a les demandes domèstiques (2,5 per Aigües de Figueres i 3,2 per al Consorci de la Costa Brava Nord), més de 16 hm3 per a usos agrícoles (11 per a la Comunitat de Regants del Marge Esquerre de la Muga i més de 5 per a la Comunitat de Regants del Marge Dret de la Muga) i més de 2 hm3 per a garantir el cabal circulant del riu.

Evolució de les reserves

També s´ha analitzat la situació de l´embassament de Darnius-Boadella, que, amb unes pluges del 70 % del que és usual, es troba al 64% de la seva capacitat (39 hm3 emmagatzemats).

Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millora de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals.També s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.

Hi ha establertes quatre comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.