La bonança econòmica ha fet reactivar el transport de mercaderies, la qual cosa es tradueix en més camions circulant amunt i avall de la xarxa viària gironina. Es dóna el cas, però, que en aquesta demarcació, des del 19 d'abril del 2013, els vehicles pesants de quatre eixos o més no poden circular per la N-II a les comarques gironines i per tant, els tràilers han hagut de passar per l'autopista AP-7 si volen fer el trajecte la Jonquera-Maçanet o viceversa.

Actualment això ha provocat una problemàtica que es va detectant des de mitjans de l'any passat a la província de Girona: les àrees de servei de l'AP-7 estan col·lapsades pels camions. El motiu: els xofers han de fer els seus descansos i abans, quan podien circular per la N-II, es paraven en àrees de descans situades a Vilamalla, Orriols i Medinyà i per tant, s'anaven repartint entre l'autopista i la Nacional. Ara en canvi, els conductors de vehicles pesants es busquen la vida sobretot en les àrees de servei del Gironès i la de la Selva, situades a Aiguaviva i Maçanet, respectivament. A la Jonquera, això s'agreuja en caps de setmana. L'aturada massiva de xofers es focalitza sobretot a partir de les set del vespre fins a les vuit del matí en dies feiners. I els caps de setmana això s'agreuja fins al dilluns pel gran nombre de camions que han de fer descansos. Es poden veure camions d'alt tonatge aturats en aparcaments de descans i àrees de servei de l'autopista on aparquen on i com poden. De vegades ho fan posant en perill la resta d'usuaris ja que provoquen, per exemple, que no es pugui entrar a les benzineres.

Com a conseqüència de la falta d'espai s'han arribat a produir imatges sorprenents. I és que els xofers, perquè no els multin -ja que han de descansar 45 minuts cada quatre hores i mitja- es paren als punts SOS de l'AP-7, on hi ha un telèfon per alertar d'emergències. Això representa que un tràiler s'aparca en una zona no habilitada, un fet que està prohibit. Això li pot representar al xofer una multa de 100 euros. I fonts pròximes a la policia de trànsit destaquen que representa un perill per a la circulació quan s'aturen o s'incorporen de nou, en ser vehicles molt llargs i pesants. Cal dir que són vehicles als quals costa recuperar la velocitat en entrar a la via.