La Diputació de Girona subvencionarà, un any més, les despeses de funcionament de les llars d'infants de titularitat municipal gironines del curs escolar 2015-2016, segons ha acordat el Ple en aprovar, per unanimitat, una nova línia d’ajuts. L’aportació de la Diputació supera els 5,4 milions d’euros. Aquesta és la quarta vegada que la Diputació ajuda els ajuntaments subvencionant el funcionament de les llars d’infants. En l’anterior convocatòria, la del curs 2014-2015, la Diputació va subvencionar fins a un total de 6.243 nens i nenes de 134 llars d’infants, amb una aportació econòmica de 5.462.625 euros d’euros.

Aquesta línia de subvencions, que es concentra en l'atenció i l’educació als infants de 0 a 3 anys, respon al fet que des de l'any 2013 la situació financera de la Generalitat no li permet mantenir les subvencions destinades al sosteniment econòmic de les llars d'infants municipals, i això està provocant moltes dificultats als ajuntaments a l'hora de mantenir i planificar-ne l’oferta de places. Davant aquesta situació, la Diputació de Girona, d'acord amb el compromís de col·laboració amb els ajuntaments, especialment pel que fa a atendre les despeses generades pels serveis que tenen una especial significació social i econòmica, ha decidit continuar amb aquesta línia de subvencions a les llars d'infants municipals.

Els ajuntaments que vulguin optar a aquest ajut econòmic han de presentar una sol·licitud, que ha de seguir el model disponible al web de l’ens supramunicipal. Ho poden un cop s'aprovi la corresponent convocatòria. L’ajut màxim al qual poden optar els ajuntaments és de 875 € per alumne, import igual al de la convocatòria de l’any anterior.

Diplab convoca la segona edició del Girona Excel·lent

El Ple ha aprovat avui també, a través del Servei de Promoció Econòmica - Diplab la convocatòria de la segona edició per optar a la marca Girona Excel·lent - Segell de Qualitat Agroalimentària (2016-2017). Aquest segell, creat i desenvolupat per la Diputació de Girona amb el suport de la Cambra de Comerç de Girona l’any 2014, té com a principal objectiu la distinció de productes agroalimentaris gironins, així com el formen i es presentarà oficialment el dimecres 4 de maig.

Ajudes per a equipaments esportius

L'àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar ha creat una nova línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a actuacions urgents d’adaptació a la seguretat, l’habitabilitat o la funcionalitat dels equipaments esportius existents a la província de Girona i que tinguin per objecte la substitució, el condicionament o la millora d’un dels tipus d’actuació material esportiu inventariable; paviment de l’espai esportiu; protecció o tanca perimetral de l’espai esportiu; accessibilitat; platja, vasos i/o instal·lacions tècniques de la piscina; àrees d’activitat a la natura i a l’espai urbà; enllumenat de l’espai esportiu; vestidors i grades i serveis per al públic. En concret es subvencionaran actuacions d'entre 2.500 i 60.000 euros de pressupost i les ajudes aniran dels 4.000 als 12.000 euros.