El municipi de Bàscara fa festa aquest dimarts 19 d’abril i , de fet, ha fixat al calendari, aquest dia com a dia festiu local per commemorar la data en què els camions de gran tonatge van deixar de circular per aquest tram de la carretera N-II, arran de les mobilitzacions veïnals. Al gener del 2013, es van iniciar multitud de talls a la carretera per reclamar solucions a la sinistralitat. Ara, els camions de més de quatre eixos han de passar per l’autopista AP-7, entre la Jonquera i Maçanet de la Selva.

L’actual alcalde de Bàscara, Narcís Saurina (ERC), va ser un dels veïns implicats en aquesta causa -aleshores governava Lluís Lloret (CiU). La plataforma reivindicativa va estendre el seu clam a nivell institucional per tal de fer front comú amb la resta de municipis travessats per la N-II.

L’Ajuntament fa, ara, una crida als veïns per recollir les pancartes reivindicatives que van utilitzar-se durant els talls de la via, així com vídeos i fotografies d’aquelles jornades per fer una projecció prevista per aquest dimart. El consistori fluvianenc també promou un gran sopar que serveixi per celebrar la fita, alhora que per recordar totes les víctimes de la N-II. L’equip de govern s’obre a escoltar altres propostes per a la commemoració.

Visita escolar

Els nens de P3, P4 i P5 de l'Escola Joan Reglà de Bàscara van visitar l'ajuntament aquest dilluns i van aprofitar per veure un vídeo i l'exposició de fotografies de la mobilització. A la tarda, hi havien d'anar els de Primer, Segon i Tercer.