El projecte 'Compartir Cotxe' neix de la voluntat de l'Ajuntament de Roses per fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, l'estalvi energètic i la mobilitat sostenible. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un desplaçament.

La nova plataforma, ja operativa a través de la pàgina web municipal ofereix la possibilitat que persones que han de realitzar un desplaçament en cotxe, ja sigui per motius professionals, formatius o de plaer, ofereixin places a altres persones per compartir vehicle i despeses.

El funcionament és molt àgil i senzill. Mitjançant aquesta borsa on-line, l'usuari pot accedir a la visualització de les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al que es precisa, veure quines són les preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. A continuació, es poden posar en contacte a través del correu electrònic, de manera immediata i sense necessitat d0intermediaris.

Els objectius del projecte són facilitar als ciutadans i a les ciutadanes de Roses una altra alternativa en els seus desplaçaments atenent mesures de sostenibilitat, disminuir la contaminació i el consum energètic produït pels vehicles privats, i millorar la utilització de l'espai públic.

Les diferents opcions de viatge s'han agrupat en apartats segons la tipologia dels trajectes i les destinacions per fer més senzilla la recerca d'ofertes, dividint-les en: 'Per anar a treballar' i 'Per anar a la universitat' per a aquelles persones que realitzen sempre un mateix recorregut per desplaçar-se fins al seu lloc de treball o estudis, i 'Per anar de viatge', apartat que engloba viatges esporàdics o no regulars, ja sigui a altres ciutats o fins i tot a l'estranger.