Una vintena d´alcaldes polonesos visiten des d´avui i fins dimecres les comarques de Girona en una iniciativa organitzada per la patronal FOEG per difondre el model turístic del territori i genera sinèrgies. Aquest matí han assistit, a l´Ajuntament de Figueres, a una xerrada sobre organització territorial, relació entre administracions i model turístic. La recepció ha anat a càrrec del tinent d´alcalde de Figueres, Pere Casellas; el regidor d´Assumptes Transfronterers, Francesc Cruanyes; i el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Manel Toro. Els alcaldes també fan una visita al celler la Vinyeta, de Mollet de Perelada, i a la tarda aniran al Museu Dalí.

El president de la FOEG, Ernest Plana, ha destacat "l´excel·lència del territori gironí i del turisme de casa nostra, que és un gran atractiu per a altres països". Els alcaldes polonesos centren aquest visita bàsicament a conèixer experiències de zones de l´interior per traslladar-les als seus municipis, que són de la zona de la Gran Polònia i tenen entre 10.000 i 40.000 habitants.

La delegació d´ alcaldes i representants polítics que visiten les comarques de Girona formen part del Centre de Formació i Estudis d´Administració Local de Wielkopolska (Wielkopolski O?rodek Kszta?cenia? i Studiów Samorz?dowych) a Pozna? que és l´organització regional d´autogoverns locals més antiga i més gran de Polònia que aplega més de 243 municipis. Aquesta organització busca bons exemples de funcionament a nivell local per agafar-los de referència.

Demà es traslladaran a Santa Pau i assistiran a una xerrada sobre la gestió del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; visitaran el càmping Lava i a la tarda seran a l´Ajuntament de Santa Pau, on es farà una xerrada sobre model turístic de Natura i gastronòmic al municipi i també s´informarà de la DO Fesol Santa Pau.

Dimecres aniran a Banyoles, on a les deu del matí hi haurà una recepció a l´Ajuntament a càrrec de l´alcalde, Miquel Noguer; i de la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vila. Es farà una xerrada sobre el model de turisme de Natura i Esportiu de Banyoles i una visita a l´empresa SEMAB.

És la segona vegada que la FOEG organitza una visita d´aquestes característiques amb alcaldes polonesos. La primera va ser l´any passat, on una vintena d´alcaldes d´altres municipis de la zona de la Gran Polònia van poder conèixer de primera mà com promouen les empreses de les comarques de Girona els productes locals.