Unes dues-centes persones van aplegar-se ahir al centre cívic de Palau-saverdera per homenatjar el que va ser alcalde durant 36 anys, Narcís Deusedas. Els presents, entre ells polítics de les comarques gironines, van elogiar la vocació de treball de Deusedas i la transformació que en tres dècades ha sofert el poble.

Jordi Compte és un dels companys convergents de Narcís Deusedas que van decicir impulsar l'homenatge. "Vam pensar que es mereixia un homenatge per tot el que ha fet per a Palau, i ara que no és alcalde, vam creure que era el moment", explica. Pels companys, "En els 36 anys d'alcalde, el poble ha canviat completament" i afegeixen en aquest sentit que "ha passat de ser un poble de cinc-cents habitants que n'anava perdent cada any, a tenir-ne 1.500". A més, disposa de serveis de qualitat com una escola i una llar d'infants noves. L'acte vacomençar amb parlaments en els que van intervenir persones amb diferents responsabalitats al llarg dels anys a CiU com Pere Macias, Xavier Soy, Frederic Suñer o Pere Vila. Van destacar que ha estat una persona perseverant, que treballava amb insistència per aconseguir els seus objectius. Altres convergents com l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, no van assistir a l'acte però li van fer arribar cartes elogiant la seva tasca.

Deusedas també va intervenir visiblement emocionat. Va donar les gràcies, va recordar-se de tota la gent que l'ha ajudat durant aquets anys, i va assegurar que sempre recordarà l'homenatge de companys i amics.

L'acte estava autofinançat pels propis assistents, expliquen els organitzadors. Estava centrat en un dinar elaborat pels Pescadors de Rsoes que va anar acompanyat de l'entrega tot seguit d'un obsequi i una placa a Narcís Deusedas. Una tuna va amenitzar part de la vetllada que també va comptar amb l'esbart dansaire.

A l'alcaldia des de 1979

Narcís Deusedas va ser per primer cop alcalde el 1979. Ha guanyat totes les eleccions a les que s'ha presentat però el 2015, els altres dos grups que es presentaven, Gent de Palalu-Am i Alternativa x Tohom, amb tres i dos regidors respectivament van sumar per treure els convergents de l'alcaldia.