Bocabadats amb l'empenta i les seves ganes de tirar endavant els projectes creats. Així s'ha quedat el jurat dels vuitens Premis Emprenedors 2016 després de conèixer el contingut i la personalitat dels estudiants que han concorregut a la convocatòria de les categories d'instituts d'enguany. Una sensació que ha quedat plenament refrendada, aquest divendres al migdia, durant l'acte de lliurament que ha tingut lloc en un Auditori dels Caputxins ple a vessar

La cerimònia, conduïda pel periodista Carles Pujol, ha començat amb la intervenció de l'enginyer figuerenc Marc Barceló, promotor de la moto elèctrica Volta. Barceló ha recordat que va obtenir el segon premi en la primera convocatòria dels Emprenedors, un esdeveniment que considera "pioner" en un camp que ara està molt estès.

La convocatòria d'enguany ha doblat el nombre de candidatures, un fet especialment destacable en la categoria d'instituts. Dos projectes de les Escolàpies de Figueres (Look&Mind i It's time to) i un de l'Institut Cap Norfeu de Roses (Sasf Mega auriculars) han estat els finalistes d'ESO. El primer premi ha correspost al projecte It's time to de Juli Ruano, Jordi Barrera i Martí Llach. El premi ha estat lliurat pel regidor de Promoció Econòmica de Figueres, Manuel Toro.

En la categoria de Batxillerat i cicles ha guanyat el projecte Istrap de l'Institut Cap Norfeu de Roses, presentat per Airald Molas, sergi Lagresa, David Coufal i Nil Díaz. Els projectes finalistes han estat TTVR de l'Institut Illa de Rodes, també de Roses, i Minijobs, del Cendrassos de Figueres. Rafael Aguilera, del Fòrum Imagina, ha lliurat el premi.

En la categoria de millor línia innovadora de negoci, ha guanyat l'empresa Visual 13 de Vilajuïga, representada per Vicenç Asensio i Marta Puigsegur. Asensio ha recollit el guardó de mans del president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer.

En la categoria Emprenedors, el segon premi ha recaigut en el projecte Ecoturisme Empordà i, el primer, en Imagina Kids. Carles Ayats, director editorial del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, Pere Casellas, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres i Santa Coll, director del periòdic, han estat els encarregats de donar les distincions als guardonats.

Finalment, el Premi Jove Empresari, lliurat per Jordi Vázquez de l'AJEG, ha recaigut en Jordi Margall i Sònia Faixó de l'empresa Gastrònoms.

Els Premis Emprenedors de l'Alt Empordà són una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, l'AJEG i el Fòrum Imagina.

L'acte s'ha acabat amb un aperitiu elaborat i servit pels alumnes de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.