No té pràcticament portes, ni finestres, ni pràcticament sostre. És el que queda de l'antiga llar d'infants Ramon Reig de Figueres, segons explica en la seva edició d'aquest dijous el Diari de Girona. L'Ajuntament la va comprar el 2011 per gairebé mig milió d'euros i des d'aleshores no ha tingut cap ús. L'equip de Govern (CiU i PSC) assegura que el tancarà i que en les properes setmanes anunciarà el projecte «molt important per a la ciutat» que té previst tirar-hi endavant tot i que l'espai, a hores d'ara, està completament malmès.

Figueres negociava amb la propietat de l'equipament privat més antic de la ciutat adquirir-lo des del darrer mandat de l'exalcalde, Joan Armangué. Unes negociacions que va continuar l'ara conseller, Santi Vila, i que van culminar amb la compra fa cinc anys.

L'anunci el va fer el 2010 amb una previsió al pressupost. El motiu era que la propietat no podia assumir unes importants reformes que s'havien de fer a l'espai i l'Ajuntament ho veia com una oportunitat per rehabilitar-lo i donar-li nous usos vinculats a l'educació en temps lliure.

La situació va provocar cert malestar entre els pares dels nens i nenes que anaven a la guarderia i que es van haver de recol·locar en altres centres.

El PSC, aleshores, es va mostrar molt bel·ligerant amb l'actuació tot recordant que les negociacions que havien començat els socialistes tenien l'objectiu de garantir els llocs de treball i les places per a la cinquantena de famílies que hi portaven els seus fills.

Des que es va tancar, però, no ha tingut cap ús i les imatges mostren ara l'avançat estat de saqueig i degradació en què es troba. Se n'han endut portes, finestres, materials i fins i tot ha caigut part d'un sostre. Tot i que, segons sembla, fa temps que és objecte d'actes vandàlics, l'Ajuntament ha assegurat que hi actuarà i que ho tancarà. També han manifestat que tenen entre mans un projecte per recuperar l'espai i que presentaran en les properes setmanes, malgrat que no han declinat donar-ne més detalls.