El port de Roses ha acollit aquest dijous, 14 d'abril, el primer dels sis creuers que amarraran a la badia aquesta temporada. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acompanyat les autoritats rosinques en l'acte inaugural de la campanya creuerística, que comença ara, a l'abril, i que s'allargarà fins a l'octubre.

En aquests mesos, com ha explicat Rull, passaran per Roses 2.000 viatgers de creuers, 500 més que l'any passat. "Aquesta és una tendència que es va ampliant", ha comentat el conseller, i també hi ha afegit: "Tot el sector relacionat amb els creuers és important, perquè genera un potencial econòmic de primera magnitud. Hem aconseguit que Barcelona sigui el gran port de creuers de la Mediterrània, però apostem pels ports de Roses i de Palamós, per la cohesió territorial i perquè aquesta activitat que ens ve del mar es pugui repartir d'una manera homogènia al conjunt del país."

L'alcaldessa, Montse Mindan, ha assegurat que aquest dia és important per a Roses, no només per l'arribada del primer creuer de la temporada sinó perquè és la primera vegada que el municipi enceta a Catalunya la temporada creuerística.

"A més, és la primera vegada que un conseller dóna mostra de la importància que té per al turisme de Roses l'arribada de creuers", ha assenyalat l'alcaldessa, que ha aprofitat l'ocasió per reivindicar una de les aspiracions municipals en aquest àmbit: "Vénen iots grans o petits creuers, però necessitem tenir un moll on aquestes embarcacions puguin atracar. Volem ser un punt important de la Mediterrània com a base de creuers."