El programa de més de 140 activitats proposades per una cinquantena d'empreses i entitats turístiques del territori inclou tot tipus d'activitats vinculades als espais i parcs naturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona: nàutiques, esportives, cicloturisme, senderisme i descoberta de la natura.

El festival d'activitats a la natura, Ennatura't, persegueix sensibilitzar i despertar l'interès de ciutadans i visitants sobre els recursos i atractius naturals del territori gironí en la vessant turística i sostenible.

Aquest migdia, a Banyoles, en el decurs d'una jornada esportiva i de turisme actiu adreçada a mitjans de comunicació especialitzats en turisme, natura i multiesport organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s'ha donat a conèixer la segona edició del Festival d'Activitats a la Natura, Ennatura't, que tindrà lloc al mes de maig a la demarcació de Girona.

Amb la col·laboració d'esportistes d'elit gironins i ambaixadors de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, com Nan Oliveras, Marc Pinsach, Albert Corominas i Marcel Zamora, s'ha dut a terme una jornada temàtica d'activitats que ha finalitzat amb una presentació seguida d'un dinar en què s'han presentat les 140 activitats de la campanya Ennatura't 2016. A l'acte han participat també la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, i el director general de l'entitat, Ramon Ramos. La vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha destacat que «aquesta campanya ens permet constatar que el sector de les activitats de turisme actiu a la natura tenen un gran interès per professionalitzar-se, especialitzar-se i associar-se per esdevenir més competitius i reactius al mercat turístic», i ha afegeix que «Ennatura't neix en bona mesura arran de la voluntat dels més emprenedors en aquest sector per evolucionar cap la creació de productes innovadors».

Ennatura't ofereix un gran ventall d'activitats dirigides a famílies, amants de l'aventura, aficionats a la bicicleta, esportistes de tota mena —des d'experts fins a debutants—, o a aquells que cerquen la natura per conèixer millor la història del territori. La campanya permet als visitants descobrir el territori d'una manera diferent i a uns preus raonables: hi ha activitats gratuïtes i d'altres de pagament, de 3 a 40 euros, com a màxim. Les activitats especials i les estades de cap de setmana i de llarga durada tenen uns preus que se situen entre els 80 € i els 250 euros.

D'entre les nombroses propostes i activitats se'n destaquen de diverses, segons la tipologia:

Nàutiques: ecocaiac, al cap de Creus; sortida amb embarcació de pesca a Roses i el dia del submarinista no iniciat, que es podrà practicar als diferents centres d'immersió de la Costa Brava.

Cicloturisme: Bird and bike, a Castelló d'Empúries; ruta en burricleta pel Parc Natural del Montgrí; camí natural de la Muga en BTT i llegendes del Ripollès amb e-bike.

Senderisme: Balandrau, el mirador del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; aprendre fotografia mentre es camina per les basses d'en Coll (Aiguamolls de l'Empordà), i senderisme al camí de ronda amb arròs caldós i barca de pescadors.

Descoberta de la natura: les papallones del Parc Natural de la Garrotxa; la formació de la Cerdanya i l'aixecament del Pirineu, i la visita al Molló Parc amb guiatge personalitzat d'un cuidador.

Activitats esportives: estratègies de millora de la tècnica de la cursa i musculació específica per a corredors amb Esther Guerrero, entrenament de quadriatló amb Albert Coromines i vies braves amb una variant de swimrun.

També hi ha programades estades de caps de setmana i paquets d'estades més perllongades com són: La vida a les muntanyes - Família intrèpida o el cap de setmana de senderisme pels volcans de la Garrotxa, o Pirates a la vista a Llançà o el cap de setmana de snorkel en família, entre d'altres.

Consulteu el programa d'Ennatura't.http://natura.costabrava.org/