El PP de Castelló d´Empúries ha expressat la seva predisposició a donar suport a una moció de censura d´ERC per desbancar de l´Ajuntament l´actual equip de govern a tres, amb CiU, PCDR i UDEM. Les tres forces sumen set regidors i governen en minoria després que l´alcaldessa, Assumpció Brossa, expulsés de l´executiu municipal els dos regidors populars. Aleshores, Esquerra va manifestar la seva intenció de liderar un govern alternatiu. Amb la suma del PP, la hipotètica moció de censura tiraria endavant ja que superaria els nou vots favorables requerits. El líder popular al municipi, Julià Genovés, ha condicionat, però, el seu suport al manteniment de les polítiques econòmiques i turístiques que el seu partit ha impulsat els darrers nou mesos des de la regidoria corresponent.

Per primera vegada des de la sortida del govern municipal, la Junta Local del PP de Castelló d´Empúries es va reunir aquest dilluns al vespre per analitzar la situació política actual. Segons ha pogut saber l´ACN, la reunió va ser llarga, de prop de quatre hores, i va servir per constatar els "incompliments" de CiU al capdavant del consistori i mostrar la predisposició del partit a avalar una moció de censura presentada per Esquerra. La decisió s´hauria de ratificar en una nova trobada del PP aquest dijous.

L´agrupació va condicionar el seu suport al compromís de Salvi Güell (ERC) de mantenir i impulsar les iniciatives de caire econòmic i turístic que els dos regidors populars, Julià Genovés i Nicola Bruzzese, han posat en marxa els darrers nou mesos des de les seves posicions a l´equip de govern.

Fonts republicanes diuen que això no serà "cap problema" i, per tant, veuen amb bons ulls la presentació d´una moció de censura ara que les seves probabilitats d´èxit semblen garantides. I és que els regidors d´Entesa i Progrés Municipal (PSC) ja havien manifestat la seva predisposició a sumar-s´hi. Tanmateix, ERC recorda que no governarà amb el PP. Ja en campanya electoral així ho van prometre, emfatitzen.