La segona edició del Figueres Talent ja supera de llarg els 250 inscrits, quan falten pocs dies pel seu inici (14 i 15 d'abril a l'Auditori Caputxins de Figueres). Una setzena d'experts especialitzats en diferents sectors donaran a conèixer la seva experiència professional.

Noms destacats de la gastronomia, com Salvador Jordà (restaurant Empòrium), de l'esport, com Gerard Marín (Barcelona World Race), de la medicina, com Stephan Schneider, o de la comunicació, com Javier Velilla amb “La dieta informativa”, Eric Hauck (periodisme internacional), Anna Teixidor amb “El gihadisme: reclutament 2.0 en nom d'Al·là” (periodisme internacional) o Teo Pérez (Salvados) i Tito Cuadrado (APM?), compartiran el seu aprenentatge i la trajectòria que han hagut de seguir per convertir la seva empresa o el seu càrrec en un model de referència.

També es podrà escoltar un debat sobre literatura amb Martí Gironell, Vicenç Pagès i Núria Esponellà, experts en la matèria, Emili Rousaud parlant sobre l'empresa Factor Energia, Pep Torres del Museu dels Invents de Barcelona o professionals com Xesco Espar (coaching) o Xavier Verdaguer i Lluís Cintas (emprenedoria). En aquesta edició tampoc faltarà la música, amb Joan Chamorro, i la dansa, amb el Lindy Hop de Groovies Q's, en directe.

Enguany, a més a més dels 16 ponents experts que explicaran les seves experiències i trajectòries professionals en un format d'uns 20 minuts, les jornades també comptaran amb joves talents de la comarca. Així, el planter de corda de Con Arte -associació que promou l'educació en i des de l'art als centres públics de primària i secundària - de l'escola Anicet de Pagès de Figueres oferirà un repertori de peces musicals durant l'obertura del dijous, i els alumnes de l'acadèmia de Lola Ventós pintaran en directe durant la benvinguda del divendres.

Tanmateix, una vintena d'estudiants voluntaris de 3r i 4t d'ESO de les Escolàpies Figueres donaran suport en l'organització de les jornades, i dos alumnes de l'escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà intervindran en la ponència de Salvador Jordà. Per la seva banda, la Xarxa d'Emprenedores Competents (XEC) participaran en la ponència de Pep Torres.

La segona edició del Figueres Talent també ha buscat sinergies amb projectes com Eres Impulso, de Font Vella, una plataforma que té com a objectiu ajudar, assessorar i formar dones amb projectes socials i innovadors. Font Vella és un dels principals col·laboradors de l'esdeveniment, i oferirà una ampolla d'aigua Eres Impulso a tots els assistents a les jornades. El Figueres Talent també ha rebut la col·laboració d'empreses com Visual 13-Espai Armengol, que donarà suport en la retransmissió en streaming de les jornades, la marca de mobiliari exterior Calma, que cedeix mobiliari i atrezzo, Empordàlia, Can Tuies del Rebost de l'Empordanet o l'empresa de regals publicitaris Acam23.

Per assistir a les sessions -gratuïtes i obertes a tothom- cal inscriure's prèviament.