Presidits per Miquel Gotanegra

Els cāmpings gironins reclamen agilitzar els trāmits per obres i reformes

Asseguren que la lentitud a l'hora d´aconseguir els permisos pot afectar el lideratge, la qualitat i la competitivitat del sector

10.04.2016 | 08:37
La Junta dels cāmpings amb el conseller Baiget.
La Junta dels cāmpings amb el conseller Baiget.

La junta de l´Associaciķ de Cāmpings de Girona es va reunir ahir amb el nou conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Durant la trobada, els empresaris van expressar-li la seva preocupaciķ per la lentitud en la tramitaciķ dels permisos per dur a terme obres, treballs de reforma o ampliacions de les instalˇlacions. Per aixō, van demanar al nou cap del Departament que s´agilitzin aquests trāmits perquč no suposin un "entrebanc important" o afectin el lideratge, la qualitat i la competitivitat de les empreses d´aquest sector. Al mateix temps, el sector va aprofitar per reclamar una unificaciķ dels criteris de les diferents administracions a l´hora d´atorgar llicčncies d´obres als cāmpings. Actualment cada municipi té la seva prōpia normativa. "El que demanem és que facilitin les coses al sector i se´ns tingui en compte", ha assegurat el president de l´entitat, Miquel Gotanegra.

A la trobada hi va assistir el director dels serveis territorials d´Empresa, Ferran Roquer, la regidora d´Ocupaciķ, Empresa i Comerį de Girona, Glōria Plana, i el president de l´Associaciķ de Cāmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Segons el president, s´han registrat casos en que alguns cāmpings han hagut d´esperar fins a deu anys per dur a terme l´ampliaciķ d´una piscina o la reforma d´uns sanitaris.

Per aixō, assenyalen que la lentitud en aquesta mena de tramitacions representa un "entrebanc important" a l´hora de portar a terme inversions per mantenir el lideratge en qualitat. Des de l´associaciķ recorden que el sector dels cāmpings és una indústria turística en creixement que actualment estā generant 8 milions de pernoctacions anuals i que, per continuar essent competitius, necessita de la complicitat de les administracions.

D´altra banda, durant la trobada també es van tractar altres temes com la manca d´inversions bāsiques en infraestructures a les comarques gironines com l´N-II o la necessitat d´impulsar turísticament els espais naturals protegits, un gran actiu del territori que avui en dia no s´aprofita al māxim.

L´Associaciķ de Cāmpings de Girona compta amb 75 membres i un total de 119.308 places d´allotjament. En general, a tota la demarcaciķ de Girona hi ha 135.000 places d´allotjament, una xifra que situa aquest sector com la primera oferta turística reglada del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema