El plenari municipal de Figueres ha expressat aquest dijous el seu suport als ajuntaments investigats per l´Audiència Nacional per haver aprovat mocions en defensa de la declaració rupturista del Parlament. El consistori de la capital altempordanesa ha donat llum verda a una proposta de la CUP que mostra el rebuig als requeriments enviats a gairebé 300 consistoris catalans, entre els quals, Figueres. La ciutat es compromet a sumar-se i difondre les mobilitzacions que es convoquin en suport als càrrecs electes encausats o cridats a declarar i dels ajuntaments requerits per l´Audiència Nacional. Precisament, aquest dijous al vespre hi ha hagut una concentració a Verges en solidaritat amb l´equip de govern. Celrà, Girona i Viladamat són altres de les localitats catalanes acusades de sedició i rebel·lió.

La moció impulsada per la CUP ha prosperat gràcies als vots favorables dels edils de Convergència, ERC, la CUP, Compromís per Figueres i els independents, les abstencions del PSC i Unió i els vots en contra de C's i el PP. El text denuncia la "persecució" de determinats àmbits judicial de l´Estat contra els ajuntaments catalans que van impulsar resolucions en suport de la declaració de la desconnexió del 9 de novembre, suspesa pel Tribunal Constitucional.

També es lamenta el fet que l´Audiència Nacional ordeni als cossos i forces de seguretat que es dirigeixin a les cases consistorials per requerir la informació sobre els plens en què es va aprovar la moció en qüestió. La proposta referma, a més, el suport del municipi de Figueres al dret a decidir.

L´edil cupaire Natàlia Sànchez ha llegit unes paraules manifestades pel regidor de la CUP Joan Coma, acusat de presumpte delicte de sedició, en senyal de solidaritat. Segons l´informe jurídic de l´Audiència Nacional, Coma va apel·lar a la desobediència davant dels tribunals durant el seu discurs al ple municipal en què es debatia la moció de suport a la desconnexió.

L'Ajuntament de Girona també debatrà i votarà, a proposta de la CUP, una moció de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional en el proper ple, previst per dilluns vinent.