La mort de dos veïns de Figueres -un d'ells tenia 33 anys i era marroquí, i l'altre era colombià i en tenia 38- en el sinistre circulatori de dissabte, 2 d'abril, a l'N-II ha commocionat la comarca, però especialment les desenes de persones que cada dia han d'agafar aquesta carretera, des d'algun poble de l'Alt Empordà, per anar a treballar a la Jonquera o al Pertús.

Glòria Morales representa aquest col·lectiu. Ella es desplaça diàriament de Castelló d'Empúries a la Jonquera per motius laborals i aquell mateix dissabte es va trobar la nacional tallada a causa de l'accident. "Em sento afectada perquè també sóc una de tantes persones que anem a treballar a la Jonquera, patint com desgraciats cada dia", lamenta Glòria Morales, alhora que assegura que no pot romandre impassible davant la falta de seguretat amb què es troben les persones que circulen en cotxe per l'N-II.

Gratuïtat de l'autopista

"He pensat a recollir firmes per veure si entre tots podem aconseguir que el tram d'autopista entre Figueres sud la Jonquera sigui gratuït fins que l'Estat solucioni el problema del desdoblament", ha explicat la castellonina, mentre decreta: "Si això no es consideren riscos laborals que vingui algú i m'ho expliqui."

Afegir com a dada curiosa una queixa que expressa Glòria Morales: "En les hores en què la nacional va estar tallada al trànsit, perquè els equips d'emergència treballaven en l'accident, els cotxes es van desviar cap a l'AP-7 i a tota la gent que hi vam passar ens van fer el cobrament al peatge de la Jonquera. Podrien haver aixecat la barrera en una situació com aquesta."

Dol al Pertús i Figueres

Els dos figuerencs que van perdre la vida i el supervivent -aquest noi té 34 anys- són treballadors d'un restaurant del Pertús que ha romangut tancat el cap de setmana passat en senyal de dol. La ciutat de Figueres, a partir d'una proposta de l'alcaldessa, Marta Felip, també va fer un recordatori dilluns, 4 d'abril, a les víctimes mortals guardant un minut de silenci, aquest dilluns, 4 d'abril, presidit per les autoritats polítiques i policials i que ha convocat desenes de persones a la plaça de l'Ajuntament.