Una campanya iniciada a la plataforma 'Change.org' recull signatures per reclamar a l'Ajuntament de Figueres un canvi en la direcció de l'Associació Protectora d'Animals i Plantes amb l'objectiu que "els gossos tinguin una vida digna". La iniciativa ja compta amb més de 2.500 adhesions i reivindica una millora de la "situació nefasta" en què asseguren que es troben els animals.

Els promotors d'aquesta iniciativa tenen l'objectiu de fer arribar la petició a l'Ajuntament de Figueres quan aconsegueixin 5.000 signatures. Asseguren que els animals es troben en situacions nefastes i que "la gestió la fa una empresa privada que no se'ls estima". La promotora de la campanya, Leyre Figa Manrique, afirma que no es promouen adopcions i que "els gossos cauen en l'oblit".

La reacció de l'Associació protectora no s'ha fet esperar. El seu president, Alberto Márquez, assegura que la feina que s'està fent "és molt legal, clara i transparent, com molt bé certifiquen, de manera periòdica, els consells comarcals de l'Alt Empordà i del Gironès, i els ajuntaments de Figueres, Girona, Salt i Sarrià".

Alberto Márquez explica que té "un gran respecte per la plataforma Change.org, però ja se sap que hi ha gent que pot firmar des de molt lluny pel simple fet de veure una foto. Quan va sortir el tema del congelador també hi va haver soroll, però va quedar en un no res". El president de la Protectora lamenta "que els promotors de la recollida ignorin que som una entitat sense ànim de lucre i no pas una empresa privada. Defensen interessos ocults. És una campanya orquestrada amb interessos personals, logístics i econòmics de la gent de sempre".