La zona de la Platja de l´Escala, amb bona part de la remodelació del front marítim enllestida, s´ha convertit en un dels punts més visitats i utilitzats pels visitants aquesta Setmana Santa i dies posteriors. Les obres de reforma del nou front marítim han estat un focus d´atracció turística, que, de retruc, ha beneficiat el teixit comercial i de restauració, segons constata el president de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics (UBET) de l´Escala, Narcís Peraferrer. "La gent de fora ho veu amb molt bons ulls. És una nova manera de veure l´Escala; li dóna més llibertat, ja que s´ha tret el trànsit de vehicles de la Platja i això també acabarà beneficiant el comerç", reflexiona Peraferrer.

Peraferrer també mira més enllà: "Quan estigui acabat, serà la nostra plaça Major", diu el president de la UBET, preveient que aquest espai serà un dinamitzador comercial.

La UBET apuntava que, pel que fa al comerç, aquesta Setmana Santa ha estat similar a la de l´any anterior, i espera que el turisme francès augmenti aquests pròxims dies.