L'Assemblea per Vilajuïga (ApV), la formació que va guanyar les eleccions municipals i que es troba a l'oposició del consistori altempordanès, ha dut a terme aquest divendres, 25 de març, al matí, una acció reivindicativa a la vila, amb la qual vol "posar de relleu la indignació que senten les veïnes i veïns en rebre les notificacions de pagament del IBI".

ApV denunciar que "l'IBI ha vist el seu import multiplicat per 2". "Segons l'equip de govern -exposen en un comunicat de premsa- servirà per pagar les obres de millora peatonal del centre."

"Des d'ApV s'ha volgut denunciar que les obres no estan adequadament finalitzades ja que vulneren la legislació vigent i presenten irregularitats en la seva execució. Per altra part, l'aprovació del pressupost municipal 2016 ha posat en evidència que aquesta pujada de l'IBI també ha servit per equilibrar els comptes municipals", assenyala la formació en la nota, en què també hi afegeix: "És perfectament justificada la indignació dels veïns que ara veuen que han de fer front amb la pujada del IBI a la nefasta gestió econòmica de l'anterior govern, a la desídia de l'actual que a hores d'ara encara ha de fer una pla de d'ajust i al pagament d'unes obres que no s'haurien d'haver pagat fins solucionar totes les irregularitats que presenten."

ApV informa que "l'obra es va fer durant la darrera etapa de l'anterior equip de govern, encapçalat per Pere Trias (ERC), i l'actual govern- també d'Esquerra Republicana- ja ha reconegut que han estat mal executades". Des d'ApV es busca la reacció del govern perquè les obres es finalitzin adequadament. Denuncia, alhora, "instal·lacions que impedeixen el pas a persones minusvàlides i mobiliari urbà que malgrat estar inclòs al projecte inicial, mai no es va instal·lar i ara s'ha hagut de pagar de nou".

Les reivindicacions d'aquest divendres d'ApV han consistit "a fer evidents els errors de les obres, perfectament apreciables a la via pública, a més a més de la col·locació de diverses pancartes de protesta als balcons i carrers de la vila".