La companyia Repsol i Cegra Internacional, S.L, l'empresa que gestiona la marina d'Empuriabrava, han arroibat a un acord que facilitarà 2000 bons per repartir entre els usuaris de la seva estació de combustibles. Els bones permeten utilitzar gratuïtament el sistema per al buidatge dels seus tancs d'aigües negres. Es podran utilitzar a partir d ela setmana vinent i durant la propera temporada d'estiu.

Segons remarquen els gestors, les marines i els ports esportius solen donar aquest servei previ pagament. Per això apunten que l'acord amb Repsol és pioner perquè pretén col.laborar a conscienciar els patrons de les embarcacions esportives de la necessitat de buidar els seus tancs d'aigües negre o amb residus d'olis, en punts habilitats com que el que existeix al costat de l'estació de combustible. L'objectiu és evitar una pràctica que encara fan alguns usuaris d'abocar a alta mar, tot i que cada vegada és menys comuna, constaten.

L'inici de la campanya de lliurament del paquet de bons als patrons d'embarcacions que repostin combustible començarà properament, segons ha comunicat Cegra Internacional.