Les obres de reforma del front marítim del nucli antic de l'Escala passen la seva primera prova aquesta Setmana Santa, on s'ha arribat amb la situació de tenir enllestida la quasi totalitat de la primera fase. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, assegurava, divendres passat, durant el xat amb lectors d'Emporda.info, que “el 90% de l'obra la tindrem entregada els propers dies amb vista a mitjans de la propera setmana; l'espai més emblemàtic de la nostra vila presentarà la seva millor cara”.

El fet que no s'hagi completat la totalitat de les obres dins del període previst ve provocat pels problemes sorgits durant els treballs de perforació del subsòl de la platja.

Precisament, divendres passat van començar a treure les tanques de les obres del front marítim, que es mantindran aquesta Setmana Santa només a les zones en què encara s'hi ha de treballar -la zona de les noves rampes d'accés a la Platja i la Riba. Aquesta setmana -entre dilluns i dimecres- està prevista la col·locació de la línia de bancs que resseguirà el perímetre de la platja i es treballarà a la rampa d'accés a la sorra de la banda oest. També, es continuarà col·locant el tram de paviment definitiu que encara falta a la zona de la Riba, deixant per a després de festes l'altra rampa d'accés i la zona on hi haurà els contenidors soterrats i serveis públics.

L'alcalde escalenc no amaga la seva satisfacció davant d'una actuació que es completarà l'hivern vinent amb l'execució de la segona fase i que “generarà dinàmiques econòmiques, culturals i de lleure situant-nos com a un referent a la demarcació”.

Arbrat

Paral·lelament, dilluns de la setmana passada van col·locar els tamarius previstos al front marítim, completant d'aquesta manera les actuacions de jardineria incloses al projecte de reforma. També continuaven posant el paviment definitiu i començaven a marcar la rampa d'accés a la banda oest de la platja, al mateix temps que col·locaven, també, el banc que delimitarà l'entorn de l'arbre situat on hi havia l'antic giratori.