Fisersa ha organitzat, un any més, una jornada de portes obertes pel Dia Mundial de l´Aigua que se celebra, aquest dimarts, dia 22 de març. Es tracta de la tercera vegada que l´empresa plurimunicipal celebra l´efemèride amb visites guiades a l´estació de tractament d´aigua potable (ETAP) i a l´estació de depuració d´aigües residuals de Figueres.

Les visites aniran a càrrec dels mateixos treballadors de Fisersa. Tècnics i encarregats de les instal·lacions que acompanyaran els visitants explicant el funcionament de les diferents fases i procediments d´uns equipaments importants per la ciutat, els habitants i, naturalment, pel medi ambient.

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, recorda que "amb aquesta iniciativa volem continuar amb la docència sobre uns equipaments que són vitals pel dia a dia de la ciutat i que ens permeten realitzar tots els processos necessaris perquè l´aigua que recollim del pantà de Boadella arribi potable als ciutadans, per després tornar-la en bon estat a la natura". Toro afegeix a més "que les visites han de servir per posar en relleu la inversió econòmica que Ajuntament i Generalitat han realitzat els últims anys i mesos perquè aquests equipaments segueixin oferint un servei excel·lent".

Amb l´objectiu de facilitar l´accés a les dues instal·lacions, Fisersa ha organitzat un servei de transport urbà gratuït des de la Rambla que començarà a les 10 del matí fins dos quarts de set de la tarda.

L´aigua a Figueres

L´aigua de consum de la ciutat de Figueres arriba des del Pantà de Boadella -de 62 Hm3 de capacitat- fins a l´ETAP a través de dues canonades de 15 km i de 40 cm de diàmetre, cadascuna. Un viatge que sol durar entre 6 i 7 hores. Ja a l´estació ubicada a tocar del castell de Sant Ferran, l´aigua hi circula a raó d´entre 60 i 80 litres/segon i després de passat per diferents processos per a convertir-la en potable s´emmagatzema en dos dipòsits de gran capacitats també ubicats a la part alta de la ciutat.

I és que d´aquesta manera, l´aigua es pot distribuir a través de la Xarxa de distribució d´aigua potable pel seu propi pes i sense necessitat de ser bombada. Una xarxa que compta amb 150 km de canonades per portar l´aigua a tots els punts de consum. Un cop utilitzada, l´aigua fa el camí de tornada cap a la depuradora a través de 82 km de canonades. Allà es tractarà i es deixarà en òptimes condicions per ser retornada a la natura.