La regidoria de la Dona de l'Ajuntament de Figueres continua treballant per a la renovació del Pla d'Igualtat de la ciutat. Aquest dijous va tenir lloc una nova sessió participativa al saló de plens municipal amb l'assistència de la regidora de la Dona, Dolors Pujol, el de Participació ciutadana, Francesc Cruanyes, la tècnica del Servei d'Informació i atenció a les Dones, Susanna Bosch i representants de les associacions interessades en l'actualització del pla.

Si bé el procés té com a full de ruta el pla anterior (2013-2015), totes les parts van convenir en la necessitat de comptar amb un estudi previ de diagnosi sobre l'estat actual de les polítiques de gènere a la ciutat per determinar-ne les actuacions, els encerts i les mancances. Aquest estudi, que durà a terme una empresa especialitzada, comptarà també amb les aportacions de les entitats implicades.

En la sessió participativa també es va deixar clar que és menester establir els mecanismes perquè l'aplicació del Pla sigui transversal i que les accions encaminades a la plena igualtat sorgeixin de totes les regidories. Entre les qüestions que caldria incorporar i que l'anterior pla no contemplava hi ha el tractament de la prostitució, la protecció dels drets LGTBQ i la prevenció d'abusos a menors en les escoles.

Segons la regidora de la Dona, Dolors Pujol, "la voluntat és fer un nou Pla que tingui una vigència més enllà del mandat municipal, i que sigui obert, susceptible de revisió permanent en funció de les necessitats que sorgeixin per avançar cap a una societat més igualitària i justa". Per aquest motiu, des de Participació Ciutadana s'ha convocat des del primer moment a totes les entitats inscrites al registre municipal.

A banda de les sessions de treball, obertes a tothom, es convida a totes les persones interessades a fer les seves aportacions a través del mail del SIAD o bé presentant al·legacions a través de l'OMAC.