L'Ateneu Republicà Figuerenc ha organitzat aquest dissabte 19 de març el seu primer acte sota el nom Fotem el camp!. La xerrada ha anat a càrrec del diputat al Congrés Joan Tarda i l'historiador Enric Pujol n'ha estat el conductor. Prop de 150 persones s'han apropat al Museu del Joguet per escoltar el col·loqui.

El diputat al Congrés, Joan Tardà, ha descrit el moment actual afirmant que “ara es tracta d'acumular més forces i, després, parir la República”. Tardà que ha respost les preguntes que li ha fet el públic assistent, també ha volgut deixar clar que “per primera vegada a la història de Catalunya, tot el que passi a Madrid és secundari”.

Fomentar l'esperit crític i constructiu

L'Ateneu Republicà Figueres (ARF) és una associació que neix amb l'objectiu de posar a sobre la taula debats sobre el dia a dia i el futur de Figueres i de l'Alt Empordà, construïts sobre una base republicana i d'esquerres. Des de l'associació aposten per “motivar els ciutadans a fomentar l'esperit crític i constructiu que va donar caràcter als empordanesos il·lustres del segle passat i que, malauradament, no van poder veure culminada la seva noble tasca política i cultural que formava part del seu programari”.