Girona té una oferta cultural, turística, gastronòmica i vinícola amb suficients referents reconeguts en l´àmbit internacional com per ser un reclam turístic durant els dotze mesos de l´any i això es el que es vol projectar en la 3era edició de Vívid, la festa d´enoturisme de la Costa Brava que es celebrarà durant el mes d´abril pròxim, segons ha reflexionat Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Vila preveu que les 75 activitats i actes promocionals de Vívid que s´han organitzat per aquest mes d´abril superin els prop de 6.000 visitants que es van registrar durant l´edició de l´any passat. La iniciativa compta en la col·laboració de la DO Empordà.

Pere Vila ha defensat que totes les marques turístiques que formen part de Catalunya sumen i per això cal potenciar la col·laboració de marques com Barcelona, Terres de l´Ebre, Costa Brava-Empordà i d´altres que són un referent internacional. L´avantatge de Catalunya com a país és que en poques hores es pot recórrer el territori i visitar els diferents punts d´atracció turística.

L´edició Vivid arrencarà aquest any l´1 d´abril amb 75 activitats que transformaran l´Alt Empordà i el Baix Empordà en ´´l´epicentre de l´enoturisme de Catalunya´´.

L´acte de presentació d´aquesta tercera edició s´ha celebrat en el restaurant Enoteca Paco Pérez, restaurador de Llança que dirigeix aquest restaurant de l´Hotel Arts de Barcelona. A més de Paco Pérez en participat en l´acte Pere Vila, el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el director general del patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos.

La cooperativa de Garriguella serà l´encarregada de donar el tret de sortida d´aquesta edició Vívid el divendres 1 d´abril a les 20h del vespre amb un taller de cocteleria creativa impartit pel jove Gerard Ruiz.

Un total de 95 entitats i associacions, entre ells 27 cellers vinícoles i 10 municipis, participaran en els actes d´aquesta edició Vívid, segons Ramon Ramos.

L´edició d´aquest any de Vívid coincideix amb la celebració de Catalunya com regió europea gastronòmica, el 50è aniversari de la creació de l´escola de gastronomia de Girona i en la celebració de l´any enogastronòmic de Girona, iniciativa llançada pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, que aquest any 2016 celebra el seu 40è aniversari.