La Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa pública Ports de la Generalitat, participa fins al 17 de març a la fira Seatrade Cruise Global 2016, antiga Cruise Shipping Miami, amb els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià), per a promoure els serveis i l'oferta per a creuers. El fòrum internacional més important de la indústria de creuers se celebra a Fort Lauderdale, Florida (Estats Units).

La fira Seatrade és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics, els socis i els professionals de la indústria. En aquesta edició els responsables dels ports i les destinacions, els touroperadors i els professionals del sector intercanviaran experiències amb les companyies Carnival, Crystal, Disney, Holland America, Norwegian, Paul Gauguin, Princess, Royal Caribbean, Saga Shipping, Seabourn, Silversea, The World i Windstar.

Potenciar els creuers a la Costa Brava i al Delta de l'Ebre

L'acció comercial dels ports de Palamós i Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions es fa amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Els representants institucionals donen a conèixer als responsables del sector els tres enclavaments catalans i les principals activitats que poden fer els turistes al territori.

Aquestes accions ajudaran a posicionar els tres ports i les seves destinacions en el mapa de creuers, per a fidelitzar companyies i buscar-ne de noves.

Les marques Costa Brava Port i Delta Ebre Port han estat possibles gràcies als acords institucionals per a promoure els tres ports gestionats per la Generalitat amb tràfic de creuers, així com l'ampli ventall d’activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives i d'oci que s'ofereixen als turistes de creuer.

Així, les institucions compromeses en treballar pel creixement de l'activitat creuerística a la costa catalana són les següents: Ports de la Generalitat; els ajuntaments de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita; els Patronats de Turisme Costa Brava-Girona i Terres de l'Ebre; i les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Tortosa.