Els militants, simpatitzants i candidats a les llistes de Convergència de la Federació de Girona estan cridats a participar als 14 debats que s'han organitzat a les comarques gironines en el marc del procés “Torn Obert”. El resultat de les sessions posarà les bases del Congrés que el partit té previst al juny.

El president del comitè local de Girona, Joan Bagué ha destacat el caràcter obert del procés: “Estem organitzant unes sessions molt participatives, on tots aquells ciutadans, militants o no, que vulguin expressar les seves idees ho podran fer” i ha afegit: “En aquest moment fundacional, CDC necessita el màxim de gent compromesa possible”.

Per la seva banda, el president de la Federació de Girona, Pere Vila, ha remarcat: “En aquests moments tan importants per a Catalunya, és necessari que CDC surti reforçat del procés de refundació amb una ideologia clara i ferma. Només ho aconseguirem amb un procés com el Torn Obert on totes les persones són importants. És per això que fem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines a participar-hi.” A més, afegeix que “tothom és necessari i molt benvingut”.

Les sessions, que comptaran amb un dinamitzador, s'organitzen en dues parts: una enquesta de 90 preguntes, que s'allarga uns 40 minuts, i una part de debat obert, on poden sorgir nous temes. Les jornades es fan a porta tancada, no són obertes als mitjans de comunicació. Tots aquells que no puguin participar de manera presencial a les sessions, ho podran fer a través d'un portal específic i a través d'un 'call center'.