La Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà posen en marxa aquest mes de març el programa ‘Visitants d’Honor de la DO Empordà’ que vol fomentar les visites als cellers empordanesos i impulsar la creació d’un grup d’amants del vi (‘winelovers’) a la denominació. El programa s’estructurarà a través de la La Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà que actuarà com a plataforma de trobada i d’impuls d’iniciatives singulars pels amants del vi a la denominació. La presentació s'ha fet aquest dijous al Mas Coll de Roses, en presència del president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador, Josep Serra, el secretari de la Jove Confraria, Marc Testart, i Maria Espelt, del celler Espelt i Mas Coll.

La proposta vol donar resposta a la creixent demanda d’usuaris que volen aprofundir en el coneixement de la viticultura empordanesa. En els darrers anys, les visites a la denominació no han parat de créixer i, el 2015, més de 40.000 persones van visitar les vinyes i els cellers de la DO Empordà, segons dades fetes públiques aquesta setmana per la Ruta del Vi de la DO Empordà.

Programa de visites

Aquest mes de març es posa en marxa la primera iniciativa del projecte amb un programa de visites mensuals als cellers empordanesos que s’allargarà durant els anys 2016 i 2017. Les visites s’iniciaran el proper dia 19 de març al celler Arché Pagès i continuaran, durant aquest 2016, al Celler Martí Fabra (abril), Mas Estela (maig), Celler Cooperatiu d’Espolla (juny), Celler Marià Pagès (juliol), Celler Mas Patiràs (agost), Celler La Vinyeta(setembre), Oliver Conti (octubre), Celler Martín Faixó (novembre) i Castell de Peralada (desembre).

Durant el 2017, es visitaran els cellers Pere Guardiola, A.V.Bodeguers, Cooperativa Agrícola de Garriguella, Mas Eugeni, Oliveda, Vinyes dels Aspres, Terra Remota, Cellers d’en Guilla, Masia Serra, Mas Llunes, Empordàlia i Espelt Viticultors.

Els participants que facin un mínim de cinc visites rebran el diploma ‘Visitant d’Honor de la DO Empordà 2016’ i un petit obsequi. Les butlletes es lliuraran durant les visites i caldrà dur-les a les oficines de la DO Empordà a Figueres amb les dades personals i els segells dels cellers visitats. Cada butlleta és personal i intransferible.

Les persones que assoleixin la categoria de Visitants d’Honor de la DO Empordà gaudiran de descomptes en activitats organitzades pel Consell Regulador de la DO Empordà i pels cellers empordanesos; podran també participar en propostes singulars i úniques o tastos exclusius. El programa d’activitats s’anirà desenvolupant i concretant durant els propers mesos.

Amb aquesta iniciativa, La Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà busquen incrementar la seva col·laboració i impulsar sinergies conjuntes que ajudin a promocionar els vins empordanesos, la viticultura i l’enoturisme a la denominació empordanesa.

Jove Confraria

Aquesta entitat sense ànim de lucre té entre els seus objectius principals la promoció, la difusió i el gaudi del vi empordanès, el coneixement de l’art i la tècnica de la degustació i el bon beure, el coneixement de la gastronomia i de l’art de combinar caves i vins amb menjars i, la cultura empordanesa i la terra empordanesa en general.

La Jove organitza diferents tipus d’activitats per tal promoure, difondre i gaudir del vi en general i de l’empordanès concretament. S’organitzen diversos cursos de tast, tastos periòdics de tot tipus de vins amb l’assistència d’enòlegs assessors, i participa en fires per tal de difondre l’associació i organitza rutes pels cellers per tal de conèixer de primera mà tot el procés d’elaboració dels vins.