La diputada vilafantenca de la CUP Mireia Vehí i una activista feminista que l'acompanyava estan sent deportades aquest dissabte, 5 de març, de Turquia, segons s'informa en un comunicat fet públic per la CUP. Mireia Vehí i la seva companya viatjaven divendres, dia 4, de Barcelona a Diyarbakir, la capital del Kurdistan turc, per a participar a les marxes del 8 març que organitzava el moviment feminista kurd. Formaven part d'una àmplia delegació internacional on també hi participen, per exemple, l'eurodiputat i fundador de Podemos, Miguel Urban, entre d'altres eurodiputats.

En arribar a l'aeroport d'Istanbul, a les 6 de la tarda, van ser retingudes i amenaçades amb violència al demanar fer una trucada per informar de la seva situació. No ha estat fins fa pocs minuts, quan ja ha passat un dia des de la seva arribada, que han pogut comunicar-se per informar a les seves famílies que estaven sent deportades en un vol de Turkish Airlines que arriba al Prat a les 4 de la tarda. La diputada Eulalia Reguant, entre d'altres persones de la CUP, aniran a rebre-les.

Des de la CUP exposen que resten a l'espera que arribin sanes i estàlvies per reclamar al govern català i a l'Estat que prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. També estan en contacte amb l'ambaixada espanyola d'Ankara.