La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de Roses ha fet un comunicat públic sobre la fi de les festes amb animals acordada pel plenari municipal. La JNC considera, en primer lloc, "que el millor instrument per resoldre un debat tan delicat a la nostra vila és fent una consulta popular, fomentant el debat i deixant que totes les bandes exposin la seva visió. Tot i això, entenem la posició de l'equip de govern de no celebrar la consulta tal com havia dit mesos enrere. Per un costat hi ha una possible sentència en contra de l'empaitada d'ànecs per part dels tribunals de justícia i, per l'altre, no creiem que sigui positiu que continuï una campanya polèmica i mediàtica com la que fa anys que arrosseguem i que fa mal a la imatge de Roses com a destinació turística".

"Cal considerar -diu l'agrupació jove- que el grup de Gent del Poble ha presentat aquesta moció pel fet que Esquerra Republicana tenia intenció, també, de presentar-la tot esquivant, així, escoltar l'opinió del poble tal com havien dit prèviament".

En segon lloc, la JNC manifesta "el rebuig a les crítiques poc respectuoses que moltes vegades han fet els grups animalistes als organitzadors de l'empaitada d'ànecs i de les vaquetes que en tot moment han vetllat per complir la legalitat i garantir que cap animal patís agressions físiques".

Finalment, agraeixen "a l'Associació d'Amics de les Festes i Tradicions de Roses la feinada que ha fet i l'actitud que ha tingut a l'hora d'afrontar aquest debat".