Amb el lema 'Fora barracons, volem un institut', la Plataforma pro institut de Vilafant ha iniciat una mobilització a Internet per aconseguir el màxim de signatures possible en la seva reivindicació eterna que el Departament d'Ensenyament construeixi l'edifici de rajol.

"Ens agradaria molt que us poséssiu en la nostra pell. Som estudiants, pares i professors d'un centre d'ensenyament secundari a Vilafant, a l'Alt Empordà, que fa 9 anys que funciona en barracons (l'administració en diu mòduls). Hem creat una plataforma i volem recollir firmes perquè la situació esdevindrà en breu insostenible. A les inclemències meteorològiques i dèficit de recursos, cal afegir-hi l'augment progressiu del volum d'estudiants i professors. Per tot això necessitem un espai més gran i millor, en definitiva un institut de veritat."

Amb aquestes paraules, la comunitat educativa de l'Institut de Vilafant deixa palesa quina és la situació en què es troba el centre i, en conseqüència, reclama la urgència que els pròxims pressupostos de la Generalitat de Catalunya incloguin la previsió econòmica per al nou equipament.

Un cop la plataforma reuneixi el gruix de firmes necessari, les presentarà al Departament d'Ensenyament. La campanya es fa a través de change.org.