El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies -per mitjà de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària-, ha organitzat per aquest dijous a la tarda una sessió participativa al Casal de la Gent Gran de Figueres en el marc del 3r Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat, que se celebrarà a Barcelona el 20 de maig de 2016.

L'objectiu és incorporar el màxim nombre d'aportacions, així com escoltar els anhels i les inquietuds del sector després de l'última edició del congrés que es remunta a 2002. La iniciativa compta amb la col·laboració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, que mitjançant la Secretaria de Transparència i Govern Obert dóna suport al Departament en l'impuls d'un procés participatiu de qualitat.

Les conclusions de les 17 trobades d'aquestes característiques que tindran lloc d'ara i fins el mes d'abril arreu del país, així com les deliberacions del propi congrés, permetran impulsar l'acció del Govern en relació al món associatiu i el voluntariat, a través del Pla Nacional del Voluntariat i del Projecte de Llei de foment de l'associacionisme.