El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de neu per a 26 comarques catalanes per al pròxim dissabte, 27 de febrer. El fenomen començarà de matinada situat als extrems nord i sud del país però anirà evolucionant al llarg del dia i s'espera que a la tarda pugui nevar a la major part del territori, a excepció de la franja litoral de la meitat nord i d'alguna comarca interior. Al Pirineu i Prepirineu, la cota de neu començarà a l'entorn dels 1.000 metres i acabarà nevant a totes les cotes al llarg del matí. A la resta del territori, la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l'episodi, es poden acumular gruixos de més de 50 centímetres per sobre dels 2.000 metres.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que es poden produir nevades importants el cap de setmana al Pirineu, Prepirineu i menys abundants en altres zones com cotes altes de Ports de Besseit, muntanyes de Prades, La Vinaixa (Alt Camp), La Panadella, Montseny i Montserrat. La predicció actual no preveu nevades a les zones metropolitanes.

En aquest sentit, Protecció Civil recomana limitar la mobilitat a les hores que es preveu que nevi i sobretot portar cadenes al vehicle. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant el matí de dissabte la baixada de temperatures serà notable i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.000 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l'episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 centímetres per sobre dels 2.000 metres.

A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat que s'acumulin més de 5centímetres per sobre dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6), mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.