L´Ajuntament de Castelló d´Empúries ha posat en marxa el projecte Reenganxa´t, que té per objectiu informar els joves, d´entre 16 i 29 anys, sobre l´oferta formativa flexible i adaptada a les seves necessitats per tal d´inserir-se en el món laboral o bé retornar al sistema educatiu.

El consistori castelloní va enviar una carta a 1.280 joves d´entre 16 i 29 anys que hi ha al municipi per tal d´oferir-los aquest servei. Els joves que busquen feina o es volen reenganxar als estudis ara tenen l´oportunitat d´assessorar-se a través del projecte Reenganxa´t, que forma part del programa de Garantia Juvenil.

Un cop fetes les entrevistes, quinze joves podran gaudir d´un procés personalitzat d´acompanyament i suport que servirà per explorar quins són els seus interessos i motivacions. El projecte vol orientar els interessats en la seva trajectòria educativa i de futur professional. "Es farà un seguiment personalitzat a cada jove i el que es pretén és connectar a tots els agents locals i buscar els recursos necessaris per inserir aquests joves", explica el tècnic de Joventut de l´Ajuntament castelloní, Agustí Puig, el qual remarca que el principal objectiu és "acabar amb l´atur juvenil i el fracàs escolar".