El diputat de Catalunya Sí que es Pot per Girona, Marc Vidal, ha preguntat al Govern de Catalunya quines comprovacions està fent per assegurar el compliment estricte de la normativa en l'ampliació de la finca d'El Bulli, a la cala Montjoi de Roses, dins del Parc Natural de Cap de Creus.

Vidal ha fet la petició després que fa uns dies l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà hagi alertar de la possibilitat que en les obres d'ampliació del 20% de les instal·lacions s'estiguin superant els límits autoritzats per la llicència d'obres i que les actuacions que s'estan fent a la parcel·la no tinguin en compte les normes de protecció del Parc.

A més, la resposta de l'Ajuntament a les preguntes dels conservacionistes ha motivat la sospita "d'un seguiment poc acurat, i que reclama atenció immediata" , segons Vidal. A partir d'aquests fets, el diputat ha presentat sis preguntes escrites per conèixer el seguiment que ha realitzat el Govern "d'unes obres i moviments de terres dins d'un parc natural, ja que el Govern és el responsable de la gestió del Parc i dels seus usos, i de vetllar perquè no s'alteri allò que volem protegir".

En aquests sentit, Vidal reclama que se li respongui per escrit sobre el seguiment de l'obra però també que expliquin si es compleix la normativa existent; les gestions que ha realitzat la Generalitat per assegurar l'adequació del projecte a la normativa; com actuarà davant d'aquest fet, com té previst actuar en cas de detectar irregularitats, i en cas que així sigui si el Govern preveu aturar les obres, la restauració del terreny o l'inici d'algun procediment sancionador. "Dins d'un espai sensible com és un parc natural, és necessari seguir estrictament la normativa i vetllar per fer-la complir", insisteix.