L´Ajuntament de l´Escala ha iniciat els tràmits per exigir la cessió obligatòria d´una seixantena d´habitatges buits (majoritàriament en mans d´entitats bancàries) per tal de destinar-los a lloguer social. Es tracta de tots els habitatges que consten al registre de l´Agència de l´Habitatge de Catalunya com a buits o ocupats sense títol habilitant i l´objectiu és posar-los a disposició de les famílies que ho necessitin, en funció de les necessitats de cada moment.

El procediment iniciat s´acull a les possibilitats que ofereix la nova Llei 24/2015 de Mesures urgents per a afrontar l´emergència en l´àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica en relació al patrimoni en desús i al decret llei 1/2015 de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d´execució hipotecària.

Segons la normativa vigent, l´Ajuntament pot exigir la cessió obligatòria durant tres anys per tal de poder oferir l´habitatge en lloguer social, cosa que es tradueix en què el llogater paga només una petita part del cost de mercat, sempre en funció dels seus ingressos.

"Aquest és un pas més en les polítiques d´ajudes socials que s´han anat implementant els darrers anys des de l´àrea de Serveis Socials", remarca l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga , que aquest matí ha presentat aquesta iniciativa conjuntament amb el regidor d'Habitatge, Àngel Rodriguez, i la regidora de Serveis Socials, Maribel Calderon.

Els propietaris que han rebut la notificació municipal de l´inici del procés, tenen ara 15 dies per presentar al·legacions, si ho consideren oportú.