El sindicat CCOO i la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat van arribar aquest dilluns a la nit a un preacord per desbloquejar les negociació sobre el conveni col·lectiu per als pròxims quatre anys i desconvocar les aturades previstes entre el 22 i el 25 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress, segons ha informat la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO. De produir-se, la protesta hauria afectat les línies que enllacen amb les instal·lacions de Fira de Barcelona al recinte de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. Els treballadors reclamen que el nou conveni "minimitzi" l'impacte que s'acumula després de sis anys d'ajustos salarials.

El preacord ha de ser ratificat aquest dimarts en assemblea i està previst que se signi aquest dimecres al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Per la seva banda, fonts de FGC han evitat posicionar-se sobre aquest preacord perquè encara ha de ser ratificat, tot i admetre que les negociacions per desbloquejar el conveni van "ben encaminades".

Dijous passat, el comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van convocar diverses aturades parcials durant la setmana entre el 22 i el 25 de febrer de celebració de MWC, cosa que afectaria a l´estació que té aquesta xarxa de ferrocarrils a les instal·lacions de Fira de Barcelona al recinte de la Gran Via de L´Hospitalet de Llobregat. La vaga estava prevista entre dos quarts de vuit i dos quarts d'onze del matí i entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre durant els tres primers dies i de dotze del migdia a quatre de la tarda el 25 de febrer.