La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dimarts al migdia l'alerta del pla Procicat un cop finalitzat l'episodi de forts vents d'aquest dilluns i que va causar algunes incidències a les comarques de Girona, tot i que cap d'elles greus. En total, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 259 trucades relacionades amb la pluja i les ventades. La majoria d'avisos han estat per obstacles a la calçada, cobertes i caigudes d'arbres. Així, aquesta nit s'han registrat cops de 159 quilòmetres per hora a Portbou (Alt Empordà), 126 quilòmetres per hora a Espolla, 126 km/h a Boí, 108 km/h a Queralt i 104 km/h a Navata. D'altra banda, es manté activada la prealerta de l'Inuncat i s'ha activat l'Allaucat per la previsió de fort onatges i pel perill d'allaus a l´Aran i el nord del Pallars Sobirà, respectivament.

Aquest dilluns al vespre, un camió que transportava cartró a la N-260 va bolcar a la part francesa i la carretera va quedar tallada en ambdós sentits al quilòmetre 0,5 a Portbou. Aquest migdia encara es mantenia la incidència. El Servei Català de Trànsit SCT recomana extremar la prudència per fort vent a la carretera N-260 a l´alçada de Portbou. També ahir va quedar tallat puntualment l´accés al Far de s´Arenella al Port de la Selva per la caiguda d´un pi.

D'altra banda, Protecció Civil manté en Prealerta el Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya Allaucat d'acord amb les dades de l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) de perill d´allaus FORT (grau 4 en una escala màxima de 5) a l´Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d'Aran i extrem nord del Pallars Sobirà). Les nevades d´ahir han fet que s´acumulin fins a 20 cm de neu nova sobre dels 30-40 cm caiguts durant el cap de setmana. El vent ha estat moderat i ha format plaques molt fràgils que podrien desencadenar de forma espontània allaus de mida mitjana o gran.

Pel que fa el pla Inuncat, es manté el Pla especial d'emergències a Catalunya Inuncat en fase de Prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC d´onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a l´Empordà fins demà al matí. Fins a aquest vespre el fort onatge també afectarà la costa de la Selva.