L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres ha obert la quarta edició del programa Joves per l'Ocupació que ofereix formació, tutorització i seguiment personalitzat a 40 participants. Enguany, com en l'edició anterior, els cursos que s'ofereixen són de caixer de comerç i de tasques bàsiques en la restauració, els dos amb francès inclòs. Especialitats que formen part d'uns sectors -comerç i restauració- amb una forta demanda laboral a l'Alt Empordà.

Joves per l'Ocupació té un doble objectiu que passa pel foment de la inserció laboral en empreses de la zona i en afavorir el retorn dels assistents al sistema educatiu. Els joves interessats a participar en el programa han de tenir entre 16 i 25 anys, baixa qualificació i/o dèficits formatius per abandó dels estudis reglats i estar inscrits a la Garantia Juvenil (Oficina Jove - FEM).

De les tres edicions anteriors se n'han beneficiat un total de 122 alumnes, dels quals 79 ha entrat amb èxit al món laboral (64,75%) i 41 (33,61%) han retornat al sistema educatiu.

Pel regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, "amb l'experiència positiva de les edicions anteriors, era necessari que el Govern municipal apostés de nou per un programa que posa l'èmfasi en un sector de la població amb perill de quedar fora del sistema laboral i educatiu massa aviat. A més, s'ofereix una formació on sabem -gràcies als estudis realitzats- que els alumnes tenen moltes possibilitats d'inserció al món laboral".

El programa està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.