La Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per DAM -Depuración de Aguas del Mediterráneo-, SAV-Agricultores de la Vega de València i SORIGUE s'ha adjudicat els serveis d'explotació, conservació, manteniment i millores dels sistemes de sanejament de les localitats catalanes d'Agullana, Navata, Peralada, Torremdembarra i Pla de Santa Maria.

Els contractes, segons ha comunicat la mateixa adjudicatària, han començat la seva execució l'1 de gener d'aquest mateix 2016 i es prolongaran al llarg de tot l'exercici, amb possibilitat de renovació per un any més per a les explotacions de l'Alt Empordà i durant quatre anys, amb possibilitat de renovació de dos anys més, a Torredembarra i Pla de Santa Maria, segons el propi plec de condicions elaborat per l'Agència Catalana de l'Aigua.

En total, els treballs donaran cobertura a prop de 22.000 habitants: prop de 4.000 de les tres localitats situades a la comarca de l'Alt Empordà; els més de 15.000 de Torredembarra i 3.000 al Pla de Santa Maria, a Tarragona. Les millores més destacades es van a realitzar a Torredembarra, on es va a treballar per reduir i mitigar les molèsties que provoquen les olors de la instal·lació, molt propera a la platja. Els treballs també van a centrar-se en el canvi de les bombes encara d'origen de les estacions de bombament que conformen el sistema de Torredembarra així com la millora estructural i d'equips de les principals estacions.

Aquestes concessions permetran DAM "abordar projectes de millora en les instal·lacions, així com implantar els sistemes de millora d'eficiència que l'empresa desenvolupa en les més de 25 instal·lacions que gestiona actualment a Catalunya".