El portaveu del grup parlamentari i president provincial del PPC de Girona, Enric Millo, va visitar Figueres ahir a la tarda on va presidir una reunió de treball amb membres del PPC de Figueres amb l´objectiu principal de conèixer de primera mà les necessitats del municipi i dels figuerencs. "Conèixer de primera mà les necessitats de Figueres i els seus habitants ens permet convertir-les en iniciatives parlamentàries instant al Govern a que hi doni resposta" ha explicat el president popular que ha insistit en que "en la majoria de casos les peticions que rebo són compromisos adquirits per part dels qui governen a Catalunya amb la ciutat de Figueres i que, a dia d´avui, segueixen sense complir-se per part del Govern català".

Millo ha explicat les 4 propostes de resolució que aquesta mateixa setmana, presentarà al Parlament de Catalunya. "Demanarem al Govern que s´impliqui econòmicament amb la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, que es prioritzi i s´abordi de manera immediata la construcció del CEIP Carme Guasch, que s´executin de manera urgent les obres de reforma i millora del Parc de Bombers de Figueres i que es prioritzin els treballs per a la construcció de la Ronda Nord de Figueres" ha manifestat el líder popular.

Pel que fa a la restauració de la casa natal de Salvador Dalí, la qual ha descrit com "la continuïtat d´un compromís adquirit pel PPC", Millo ha afirmat que "nosaltres complim els nostres compromisos i aquest any 2016 l´Estat invertirà en la rehabilitació d´aquest espai 500.000 €, tal i com surt en els PGE 2016, una partida que hi figura no per quedar be sinó que per voluntat política expressa del PPC de Girona". En aquest sentit Enric Millo ha afirmat que "tal i com ja vam fer en els Pressupostos de la Generalitat del 2015, i no va ser acceptat, demanarem que en els Pressupostos de la Generalitat del 2016 hi figuri una partida per aquesta rehabilitació perquè creiem que aquesta administració també ha d´implicar-se en aquest projecte de rehabilitació per a la importància que té aquesta actuació per Figueres". "No ens serveix que ens diguin que no hi ha diners, tots sabem que és qüestió de voluntat política ja que per crear estructures d´Estat, per donar subvencions ideològiques o per promocionar el procés rupturista si que tenen diners" ha afirmat.

Enric Millo ha destacat la rellevància de la "inacceptable situació en que es troba el CEIP Carme Guasch". Actualment Girona és la província Catalana on no hi ha més barracons a les Escoles, amb 310 mòduls repartits en 112 centres. El 25% de les escoles o instituts de les comarques gironines tenen almenys un barracó i 19 centres estan completament en barracons. En aquesta situació es troba el CEIP Carme Guasch de Figueres que després de 10 anys segueix ubicat en un centre provisional format per mòduls prefabricats que suposa una incomoditat constant tant pels estudiants com pels mestres. Enric Millo ha afirmat que " després de 10 anys esperant aquest nou edifici és evident, malgrat s´excusin amb la crisi econòmica, que la no construcció és degut a la manca de voluntat política del Govern Català" El portaveu popular ha exposat que les últimes notícies que tenen sobre aquest equipament és que actualment la Generalitat segueix sense considerar prioritària la construcció d´aquesta Escola i que no té previst canviar de pensament fins d´aquí 3 o 4 anys, en aquest sentit Millo ha manifestat que "lamentem profundament aquesta posició, la considerem del tot equivocada i demanem que sigui rectificada de manera urgent i immediata".

Pel que fa a les obres de millora i reforma del Parc de Bombers de Figueres, Enric Millo ha afirmat que "som conscients de les greus deficiències que pateix aquest Parc", i ha denunciat "l´incompliment del govern que hauria d´haver iniciat les obres de millora el passat mes de novembre". El líder popular ha sostingut que "avui per avui no sabem quin és el capteniment del Govern català amb aquest projecte. Considerem que aquestes millores cal que es comencin a executar de manera immediata, no pot ser que el Parc de Bombers estigui com està actualment". En aquest tema el líder popular ha insistit en que "les millores no només han de suposar una rehabilitació de l´edifici actual sinó també una millora en els recursos humans i materials", i ha posat de manifest de manera clara que "aquestes millores no han de frenar ni suposar una renúncia a la necessitat de construir un nou parc de bombers en aquest municipi".

Finalment en relació a les obres de desdoblament de la C-260 a Vilatenim que la Generalitat ha anunciat que ja comencen, Millo ha dit que "vull recordar que aquesta és una na obra que fa gairebé 20 anys que està pendent i donat que ja hem sentit en moltes ocasions que s´iniciaven les obres però al cap de poc ha resultat que no era així nosaltres vigilarem i estarem amatents al desenvolupament d´aquestes obres perquè realment es facin i s´acabin en el termini de temps més breu possible".