L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, coincideix amb el Síndic de Greuges de Catalunya en el fet que calen accions més contundents per eradicar la venda ambulant il·legal i que s'ha d'actuar contra les màfies. El que no creu que la seva població pugui abordar és donar ajuda social als venedors perquè arriben per un breu període de temps.

El síndic ha investigat l'activitat de venda ambulant il·legal a diferents poblacions catalanes, entre elles Roses, i ha conclòs que és «intolerable» la permissivitat de les administracions, alhora que reclama accions contundents. Mindan ha assenyalat que està d'acord amb la majoria de qüestions que planteja el defensor del poble. Apunta que des de Roses fa molts anys que batallen perquè es portin a terme accions més contundents, com un canvi a la llei. Mentrestant l'Ajuntament destina més agents de la Policia Local que treballen coordinadament amb altres cossos.

Des del Síndic posen de manifest que la repressió i vigilància policial és insuficient i insisteix en què els venedors són les víctimes d'un negoci que s'emporten grups mafisoso organitzats.?L'alcaldessa diu que «estaria d'acord amb el fet que al darrere hi ha màfies» i apunta que des de l'Ajuntament, durant la investigació del síndic, se'l va informar que «hi ha gent que aprofita per vendre altres coses -com drogues- i que som conscients que hi ha màfies i que s'ha d'anar a detectar-les».

Una altra població amb problemes amb el top manta a la comarca és la Jonquera, on preveuen implantar càmeres de videovigilància com una nova mesura.