L'escorxador comarcal de l'Alt Empordà s'ha ampliat amb l'objectiu d'acollir una línia de sacrifici i especejat en calent de porcí, complementada amb un espai per a l´elaboració d'embotits. Les obres, executades per l'empresa Carns Figueres SLU, que té una concessió administrativa per explotar aquestes instal·lacions, han suposat una inversió d'uns dos milions d'euros i es calcula que donaran feina, directament o indirectament, a un centenar de persones.

L'escorxador ofereix diversos serveis per al sacrifici de bestiar boví, porcí i oví dels diferents productors i carnissers de l'Alt Empordà així com altres prestacions per a l'empresa concessionària d'acord amb les clàusules de l'adjudicació feta pel Consell Comarcal i que impliquen el pagament d'un cànon anual de 40.000 euros.

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, acompanyat pel conseller comarcal de Serveis Tècnics, Pere Moradell, han fet una visita a les instal·lacions per tal de conèixer sobre el terreny aquesta ampliació, que està entrant en servei de forma progressiva durant els primers mesos del 2016. A l'escorxador van ser rebuts pels representants de Carns Figueres.

L'empresa concessionària va observar el nínxols de mercat de l'especejat en calent de carns de porcí a la zona, coberta fins ara per empresa de fora de les comarques gironines, per la qual cosa es va considerar una bona oportunitat de negoci per poder competir, minimitzant costos de distribució. Amb l'ampliació de les actuals instal·lacions, es procedirà al sacrifici de 415 porcs al dia que, a banda de l'especejament, s'aprofitarà per a l´elabotació d'embotits.

Aquestes instal·lacions complementen l'activitat d'escorxador de porcí, vaquí i oví, així com de magatzem frigorífic entre altres serveis, que s'ofereixen des de l'escorxador comarcal. Amb les obres realitzades, l'equipament s'ha ampliat en 1.647 metres quadrats i passa a ocupar una superfície total de 4.465,81 metres quadrats.