La Plataforma en Defensa de l´Ebre contra el Pla Hidrològic ha convocat per al proper diumenge una gran manifestació per protestar pels plans que el govern espanyol de Mariano Rajoy té per al riu i que ja ha anunciat. La mobilització vol congregar a tots aquells que estan en contra del transvasament de l´Ebre, sota el lema ´L´Ebre sense cabals és la mort del Delta´. Ja han confirmat assistència delegacions de tots els partits catalans, a excepció del PPC i de C´s, i també estaran presents l´ANC, Òmnium, l´AMI i altres entitats en defensa del territori. A més, el propi Govern català ha volgut donar suport a la mobilització i el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, encapçalaran la representació institucional a la manifestació.

A més de les entitats ecologistes i les plataformes defensores de l´Ebre, els organitzadors han rebut ja el suport i confirmació d´assistència a la manifestació de diumenge convocada a Amposta de diversos membres del Govern. El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el conseller de Justícia, Carles Mundó; i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès participaran a la manifestació ´L'Ebre sense cabals és la mort del Delta´, mostrant així el suport institucional i mostrant-se contraris als plans del govern espanyol per al riu.

També la majoria de partits han confirmat que enviaran una delegació oficial per fer-se presents a la mobilització. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí i dirigent de CDC, Jordi Turull, l´adjunt al portaveu del grup parlamentari, Roger Torrent, i el cap de llista de Junts pel Sí a Tarragona i Terres de l´Ebre, Germà Bel, juntament amb la resta de diputats de la circumscripció, assistiran a la manifestació de rebuig al Pla Hidrològic de la conca de l´Ebre impulsat pel govern espanyol.

Des d´ERC, a més, també han confirmat l´assistència de l´eurodiputat Josep Maria Terricabras, els diputats al Parlament de Catalunya Marc Sanglas, Anna Simó, Ferran Civit, Gerard Gómez, Teresa Vallverdú, Alba Vergés, Fabián Mohedano i Lluís Llach. També els diputats al Congrés Joan Tardà, Jordi Salvador, Ester Capella, Teresa Jordà, Ana Surra i Xavier Eritja, així com els senadors Miquel Aubà, Santiago Vidal, Mireia Cortés, Joaquim Ayats i Josep Rufà.

Des del PSC també volen ser presents i han anunciat l´assistència de la secretària d´Organització, Assumpta Escarp, el secretari de Medi Ambient, Jordi Terrades, el secretari adjunt de Política Municipal, Manel de la Vega, els diputats per Tarragona al Parlament i al Congrés i Senat, Rosa Maria Ibarra, Carles Castillo i Joan Ruiz, així com alcaldes i alcaldesses socialistes i portaveus municipals a les Terres de l´Ebre.

Des d´En Comú Podem han confirmat la presència de dirigents i representants, com el seu portaveu, Xavier Domènech; i el diputat d´En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso.

La CUP, per la seva part, envia un "bloc propi" organitzat des de l'assemblea territorial de les Terres de l'Ebre, per a tota la militància de la CUP i de l'esquerra independentista. Allà hi seran, entre altres, els diputats de la CUP Mireia Boya, Joan Garriga, Sergi Saladié i Gabriela Serra.

Per part d´Unió Democràtica, el secretari general, Ramon Espadaler, i l'eurodiputat democratacristià, Francesc Gambús, encapçalaran la seva delegació. Hi seran també el vicesecretari general d'Unió, Toni Font; el president de la Intercomarcal de Tarragona, Martí Barberà; el president de la Intercomarcal de Terres d'Ebre, Eduard Masip; el regidor de l'Ajuntament de Tarragona, Josep M. Prats; i el president d'Unió de Joves, Oriol Gil.

L´ANC i Òmnium també hi seran, i han decidit enviar autobusos amb part de la seva gent. A més, els presidents d'Òmnium, l'ANC i l'AMI, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Pep Andreu respectivament, encapçalaran la seva representació a la manifestació.

Els eurodiputats de totes aquestes formacions també han volgut ser-hi, i a més una delegació del comitè de Peticions, encapçalada per l´eslovac del Partit Popular Europeu Pál Csáky i cinc parlamentaris estrangers més, visitarà el Delta de l´Ebre el dilluns 8 de febrer, l´endemà de la manifestació contra el pla de conca convocada a Amposta. L´eslovac Csáky, la polonesa Julia Pitera, la sueca Bodil Valero, la letona Tatjana Zdanoka, la italiana Eleonora Evi i la grega Kostadinka Kuneva faran l´informe sobre la situació al Delta però també els acompanyaran a la missió els catalans Ernest Urtasun (ICV), en representació dels Verds-ALE, i Javi López (PSC), com a representant socialista. L´eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, va denunciar dimecres que el PP i UPyD l´han vetat i que per això finalment no hi haurà cap membre liberal a la missió.