L´equip de govern de l´Ajuntament de Peralada s´ha ampliat aquest principi d´any amb l´entrada de la regidora no adscrita, María José Romero, que el mes de desembre passat va ser expulsada del grup municipal d´Agrupació La Muga (ALM) -marca blanca d´ERC-, que es queda amb un sol regidor, Enric Serra. Romero va denunciar no haver rebut "cap explicació ni resposta" per excloure-la del grup, després que hagués estat l´alcaldable per l´ALM en les passades eleccions municipals. El que hauria motivat la seva expulsió va ser l´intent de negociar amb l´equip de govern (CiU). Aquest mes de gener, l´alcalde, Pere Torrent, va signar un decret atorgant a María José Romero les àrees de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació.

Romero es va distanciar del seu company de grup, Enric Serra, perquè "La Muga volia fer una oposició radical". El cas de Romero va arribar a la Comissió de Garanties d´ERC, la qual, el 14 de gener passat, va emetre una resposta considerant-se "incompetent" per jutjar el cas, ja que Romero no és militant del partit. "Això i totes les circumstàncies ingrates que he patit per part dels membres d´Agrupació La Muga, m´han abocat que accepti de bon grat l´oferiment de l´equip de govern, sense retribució econòmica, amb tota l´honestedat i amb el compromís de treballar fermament amb els ciutadans, escoltant les seves opinions i fent-los protagonistes de les decisions, que és la millor política municipal", explica Romero.

Per la seva banda, el regidor que queda de l´Agrupació La Muga, Enric Serra, sosté que Romero és "una regidora trànsfuga", afegint que "ja ho tenien pactat des del primer moment". El grup està estudiant quines accions pot realitzar.