L´Ajuntament de Viladamat, a l´Alt Empordà, invertirà 23.500 euros - el 5% del pressupost municipal- en la construcció d´un carril bici que connectarà la vila amb Empúries, amortitzar part del deute que el consistori té amb Sorea i millorar el local social. Així ho han escollit els veïns d´aquesta petita localitat avui, diumenge, mitjançant una consulta popular sobre les inversions reals per aquest 2016 que assolit un 34,8% de participació, quatre punts més que l´any passat. En total, 121 dels 348 possibles votants han exercit el seu dret a vot. Els veïns podien escollir entre cinc opcions diferents. Aquesta és la quarta vegada que els veïns d´aquest municipi poden escollir quins són els projectes que més els interessen i on volen que vagin a parar els diners de la partida d´inversions reals del municipi.

Aquest és el quart any que Viladamat escull d´aquesta manera participativa les inversions reals del municipi. El Consell de Poble, format per catorze persones, va ser l´òrgan encarregat de coordinar les propostes que arribaven per part dels veïns i analitzar la seva viabilitat.

Finalment, s´han sotmès a votació cinc propostes de les quals els veïns podien escollir-ne dues. En primer lloc hi havia l´amortització de part del deute que manté el consistori amb Sorea en concepte d´una canalització per valor de 7.500 euros, les obres de millora del local social de la vila amb una partida de 7.500 euros, la construcció d´un reductor de velocitat al carrer Armentera, un pas de vianants i un pas alçat en aquest indret, la creació d´un carril bici per connectar el municipi amb Empúries i la creació d´uns horts municipals en uns terrenys municipals.

La proposta més votada, amb 63 vots ha estat la creació del carril bici, seguida de l´amortització del deute amb 58 vots, les millores del local social amb 50 vots, la creació dels reductors de velocitat i els passos de vianants amb 45 vots i, en última posició, els horts municipals amb 10 vots. No obstant això, l´alcalde de Viladamat, Robert Sabater ja ha avançat que l´equip de govern vol tirar endavant aquest darrer projecte ja que es tracta d´una opció "sostenible i en defensa de la terra".

Aquest cop, la consulta ha rebut 121 vots, un 34,8% del total possible. "Durant els darrers anys no hem parat de créixer pel que fa a la participació, el primer cop van assolir un 22%, el segon un 25%, el tercer un 30% i ara un 34,8%. Estem molt contents", ha assegurat el batlle.